Personprofil

Christer Fuglesang

C Fuglesang - webb

Christer Fuglesang är docent i partikelfysik och den första svenska rymdfararen. Han har en mycket gedigen bakgrund som forskare och har även varit verksam vid CERN under många år. Han har tidigare utkommit med böckerna Människan i rymden: från Sputnik till Mars och 13 dygn i rymden efter 14 år på jorden: dagbok från rymden.

Tankesmedja

Christer Fuglesang är med i Tankesmedjan

Mer om Christer Fuglesang

Sätt målet att en svensk ska landa på Mars på 2030-talet

Sverige behöver en tydlig riktning för rymdpolitiken, med en satsning på fler astronauter, rymdturism och ett mål att ta en svensk till Mars senast på 2030-talet. Vi ser en snabb utveckling och stark tillväxt på rymdområdet – om inte regeringen agerar nu riskerar vi missa chansen, skriver Christer Fuglesang med flera.

Video

Pris till lanseringskampanj för Fuglesangs barnböcker

Snart lanseras Christer Fuglesangs fjärde barnbok. Här kan du se en videopresentation av vårt lanseringssamarbete med PR byrån Wendelfalck. Det resulterade i förstapris i IPRA:s kategori ”Digital Media Relations”.

Christer Fuglesang medverkar i Kalle Anka

Christer Fuglesang medverkar som gästredaktör i Kalle Ankas Rymdspecial, där han delar med sig av sina kunskaper om rymden och svarar på läsarnas frågor.

Intervju med Christer Fuglesang om hans barnböcker

Christer Fuglesang intervjuas på rymdkanalen.se där han berättar om sin barnboksserie.