Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Wienkretsen Filosofi vid avgrundens rand

av Karl Sigmund

wienkretsen
ISBN: 9789187935480
Utgivning: 2017
Pris: 261 SEK

Detta är en berättelse om mord och självmord, antisemitism, passion och nervösa sammanbrott som drivs av eldiga kontroverser och djupa filosofiska meningsskjiljaktigheter.

I början av 1900-talet hade Wien en central roll inom filosofin. En grupp filosofer som gick under namnet Wienkretsen träffades regelbundet för att diskutera frågor om sanning, kunskap och verklighetens natur. Bland medlemmarna fanns bland annat Moritz Schlick, Rudolf Carnap, Otto Neurath, Olga Hahn-Neurath och Kurt Gödel som i dialog med Ludwig Wittgenstein och Karl Popper formulerande grunden till 1900-talets analytiska filosofi och vetenskapsfilosofi.

Trots att det finns flera biografier om de inblandade filosoferna är detta är den första boken som skildrar hela den dramatiska historien med alla dess förvecklingar inklusive kretsens upplösande i och med mordet på Moritz Schlick. Wienkretsen är en episk krönika, snarare än en bukett av biografier.

Om författaren

Karl Sigmund omslag fix

Karl Sigmund

Karl Sigmund är professor i matematik vid universitetet i Wien och en av pionjärerna inom evolutionär spelteori. Han är ledamot av de österrikiska och tyska vetenskapsakademierna.

Läs mer...