Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Vetenskapsteori för sanningssökare kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Vetenskapsteori för sanningssökare

av Johannes Persson, Nils-Eric Sahlin

Vetenskapsteori för sanningssökare_omslag
ISBN: 9789186061869
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2013
Pris: 179 SEK

Bertrand Russell har sagt att vår värld styrs av de okunniga och inbilska snarare än de kunniga och eftertänksamma. Det är lättare att sprida villfarelse än att sträva efter sanningen – i vardagen såväl som i vetenskapen.

Detta är en bok om vetenskap, filosofi och moral. En bok om mål och metoder. En vetenskapsteori för sanningssökare. Boken driver en linje. Oavsett om vi studerar universums minsta beståndsdelar eller ägnar oss åt vårdforskning är det vår skyldighet som forskare att vara sokratiska. Vi har en moralisk förpliktelse att sträva efter klarhet och vara medvetna om våra tankars felbarhet, och inte minst måste vi vara ärliga vad gäller vår kunskaps brister.

Vår uppgift som forskare är att söka sanningen och därigenom förhoppningsvis skapa ordning och mening i en annars milt kaotisk tillvaro.

I Boken finns en karta som ej finns med i e-bokversionen. Den kan laddas ner här.

Om författarna

Johannes Persson

Johannes Persson är professor i teoretisk filosofi. Hans nuvarande forskning bedrivs huvudsakligen inom vetenskapsteori, beslutsfattande och risk, metafysik och interdisciplinaritetens filosofi.

Läs mer...

Nils Eric Sahlin

Nils-Eric Sahlin

Nils-Eric Sahlin är en svensk filosof, professor i medicinsk etik vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet och tidigare professor i teoretisk filosofi vid samma universitet.

Läs mer...