Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Verklighetens magi kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Verklighetens magi

av Richard Dawkins

Omslag Dawkins tryckfärdigt
Originaltitel: The Magic of Reality
Översättare: Elin Isberg
ISBN: 9789186061241
Utgivning: Mars 2012
Pris: 150 SEK

”En lovsång till vetenskapen” Staffan Ulfstrand hyllar Verklighetens magi i UNT, 2012-05-24

Genom historien har mänskligheten försökt förklara naturens fenomen med fantasifulla myter. För vikingarna var regnbågen gudarnas bro till jorden. I Japan bar en enorm fisk världen på sin rygg och varje gång den vickade på stjärten uppstod en jordbävning.

I Verklighetens magi visar Richard Dawkins att fakta, sanning och vetenskapen har minst lika spännande svar på de största frågorna som de äldre myterna. Vem var den första människan? Varför finns det så många olika slags märkvärdiga djur? Vad är en regnbåge och är vi ensamma i universum?

Den världsberömde författaren och biologen Richard Dawkins vänder sig nu för första gången till unga läsare. Tillsammans med den skicklige illustratören Dave McKean har Dawkins skapat Verklighetens magi, där underverken fullkomligen exploderar på sidorna. De fantastiska, färgsprakande illustrationerna levandegör verklighetens hela magi.

 

Se Richard Dawkins berätta om boken:

Om författaren

R Dawkins nov 2015 - foto C Sturmark (2)

Richard Dawkins

Richard Dawkins är en brittisk etolog, evolutionsbiolog och populärvetenskaplig författare. Han var mellan åren 1995 och 2008 professor i Public Understanding of Science vid Oxfords universitet. 1976 kom boken Den själviska genen som blev genombrottet.  

Läs mer...

Mer om Verklighetens magi

Ateismens radikala nya hjältar

Dawkins, Harris, Dennet, Pinker. Debatten om vetenskap och religion leds av fascinerande och överraskande röster. Utdrag ur Peter Watsons "The Age of Atheists".

Evolutionsläsning!

Den 12 februari firas Darwindagen och vi på Fri tanke vill påminna om god evolutionsläsning.

Video

Björn Ulvaeus möter Richard Dawkins

Richard Dawkins möter Björn Ulvaeus i ett samtal om sitt liv vid forskningens frontlinjer och om sin kamp mot vidskepelse och villfarelser.