Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Vårt klot så ömkligt litet kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Vårt klot så ömkligt litet

av Ulf Danielsson

ulf d med gördel
ISBN: 9789187935572
Utgivning: september 2016
Pris: 234 SEK

Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, har länge forskat på rymdens riktigt stora frågor, om tidens början, om svarta hål och mörk materia. I Vårt klot så ömkligt litet återvänder han till jorden och sätter in den i ett kosmiskt perspektiv som ger frågan om klimatet helt nya dimensioner – vi bor på en febrig planet på katastrofens rand. Ur en målande beskrivning av jordens historia, en berättelse om hur livet har påverkat och förändrat jorden, träder en bild av en mycket sårbar planet fram, där tillfälligheter och tur har spelat en avgörande roll. Det är inte första gången som vårt klot är i fara.

Ulf Danielsson förklarar naturvetenskapen och fysiken bakom klimatforskningen för att ge läsaren en uppfattning om hur det egentligen ligger till med vår jord. Han söker efter sanningen om vårt klots bräckliga tillstånd, om någon sådan går att finna. I jakten på lösningar på vår tids stora problem blickar han åter ut mot rymden och frågar sig om där finns andra typer av liv och civilisationer.  Och den kanske viktigaste frågan av alla: hur länge kan vi förväntas överleva?

Om författaren

Ulf Danielsson - foto C Sturmark (3)

Ulf Danielsson

Ulf Danielsson är professor i teoretisk fysik. Han föreläser om universums historia och framtid, om svarta hål, mörk materia och mörk energi. Existentiell vetenskap när den är som bäst.

Läs mer...

Mer om Vårt klot så ömkligt litet

Video

Universum - vackrare än någonsin

Astrofysikerna Ulf Danielsson och Christophe Galfard förklarar några av fysikens häpnadsväckande nya upptäckter på ett sätt som hjälper oss att förstå vår egen existens, vår framtid och inte minst, uppskatta vårt vackra universum.