Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Tro och vetande

av Ingemar Hedenius

Tro och vetande5
ISBN: 9789186061036
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2009
Antal sidor: 214
Pris: 192 SEK

Ingemar Hedenius välkända och kontroversiella klassiker Tro och vetande utkom 1949. Den lade grunden för en av Sveriges mest omfattande kulturdebatter.

Hedenius angrepp mot kristendomen, teologin och Svenska kyrkan blev mycket framgångsrikt och bokens skarpa argumentation förändrade den svenska religionskritiken i grunden.

1949 gavs Tro och vetande ut för första gången, men de frågor boken väcker och den diskussion den gav upphov till är tveklöst lika aktuella nu som då.

Hedenius budskap om att bara tro på ”sådant som det finns förnuftiga skäl att hålla för sant” är ännu ledstjärna för dem som värnar det sekulära samhället och vetenskapens roll. Tro och vetande har som få andra texter kunnat engagera en bred publik i en svår och viktig filosofisk diskussion.

Läs ett smakprov.

Om författaren

Hedenius

Ingemar Hedenius

Ingemar Hedenius [1908-1982] var professor i praktisk filosofi i Uppsala 1947-1973. Han var en ledande kulturdebattör och tillsammans med Herbert Tingsten en av Sveriges mest kända motståndare till organiserad kristendom. Hans första bok, Om rätt ...

Läs mer...