Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Tankar som ändrar allt

av Sören Holst

Tankar som ändrar allt omslag web
Originaltitel: Tankar som ändrar allt
ISBN: 9789186061517
Utgivning: 2012
Pris: 179 SEK

Rymdfärder med hastigheter nära ljusets. Transplanterade hjärnor. Skenande tågvagnar som inte går att stoppa med mindre än att människoliv offras. Tankelekar av det här slaget är vanliga inom vetenskap och filosofi. Ofta kretsar de kring fantastiska och verklighetsfrämmande situationer. Ändå säger de oss något om just verkligheten.

Den här boken handlar om sådana tankeexperiment. De som utmanar vår världsbild i grunden. De som kan förändra allt.

Vad är tid? Finns det ett ”sant jag”? Har vi skäl att frukta vår död? Kan det vara rätt att döda någon för att rädda andra?

Introspektion och religiösa uppenbarelser ses av många som den enda vägen till sann kunskap i existentiella frågor. Men intuitionen leder oftast fel. Med hjälp av rationellt tänkande och god argumentation kan vi däremot komma längre än vi anar. Och de insikter vi får är inte sällan omtumlande.

Verkligheten visar sig långt mer osannolik än andevärldar och himmelriken.

Om författaren

Sören Holst (c) C Sturmark2

Sören Holst

Sören Holst är teoretisk fysiker och undervisar vid Stockholms universitet. Han har tidigare givit ut boken Rumtid - en introduktion till Einsteins relativitetsteori och en bok om tankeexperiment.

Läs mer...

Mer om Tankar som ändrar allt

Video

En bok, en författare: Tankar som ändrar allt

Sören Holst är teoretisk fysiker och visar hur verkligheten kan vara mer osannolik än både andevärldar och himmelriken. "Tankar som ändrar allt" tar upp hur långt vi kan komma med rationellt tänkande.