Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Svarta hål Teorier, upptäckter, människor

av Bengt Gustafsson

svartahålweb
ISBN: 9789187513398
Utgivning: september 2015
Pris: 70 SEK

Universums svarta hål är fantasieggande på ett sätt som nästan gäckar förståndet. Men också den astronomiska vetenskapens väg fram till den kunskap vi har idag är fascinerande.
I Svarta hål får vi följa med på en resa genom vetenskapshistorien, från storheter som Newton och Einstein till den senaste forskningen på området. Vi lotsas steg för steg genom de viktigaste upptäckterna som bidragit till förklaringen av dessa rymdens doldisar, men får också en bild av hur gåtfullt, ja konstigt, deras inre ter sig.

Om författaren

Bengt Gustafsson (1)

Bengt Gustafsson

Bengt Gustafsson är professor emeritus i astronomi. Han var professor i astronomi vid Stockholms Observatorium 1983–1987, och professor i teoretisk astrofysik vid Uppsala universitet 1987–2012. Hans forskning har främst omfattat teoretiska modeller för stjärnornas atmosfärer. Gustafsson har varit ...

Läs mer...

Mer om Svarta hål

"Gravitationsvågorna en genväg till rymden"

Torsdagen den 11 februari 2016 presenterades upptäckten av gravitationsvågor, en milstolpe i jämförelse med uppfinnandet av teleskopet.

Kungl. Vetenskapsakademien prisar forskning om svarta hål

Matematikern Roy Kerr löste gåtan om hur roterande svarta hål fungerar och astrofysikern Roger Blandford visade hur de blir motorer för bland annat kvasarer, som kan lysa 100 gånger starkare än en galax. Nu delar de två på Crafoordpriset i astronomi.