Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Stjärnhimlen kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Stjärnhimlen Bortom gatlyktor och neonljus

av Marie Rådbo

rådbo
ISBN: 9789187513671
Utgivning: september 2015
Pris: 70 SEK

”Prickar.

Vita prickar mot en becksvart bakgrund. Det är allt.

Eller?

Ingen kan riktigt förklara varför detta enkla motiv berör oss så djupt. Kanske beror det på att våra förfäder såg samma vy, att den finns inpräntad i vårt kollektiva minne. För den väcker tveklöst känslor, inte åsikter. Men det måste vara riktigt mörkt.

Alla dessa prickar vill jag visa min lille prins, mitt första barnbarn.”

Det tycks finnas något i människans natur som gör att just stjärnhimlen i alla tider har stimulerat till att ställa de stora frågorna om oss själva, om vårt ursprung och om vår plats i tid och rum. Astronomin ger oss redskap att placera in oss i ett större sammanhang, samtidigt som den påminner oss om att vi alla är rymdvarelser på vårt naturliga rymdskepp. Stjärnhimlen, av Sveriges mest folkkära astronom Marie Rådbo, är en bok för alla som vill lära sig mer om dessa fantastiska prickar, och en handbok i hur man kan dela upplevelsen med sitt barn eller barnbarn.

Om författaren

Marie Rådbo webb  - foto C Sturmark (3)

Marie Rådbo

Marie Rådbo började sin karriär som astronom 1973 vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg och är numera anställd på Linköpings universitet. Hon har utgivit åtskilliga populärvetenskapliga böcker inom sitt ämne, riktade både till barn och ungdom samt vuxna. 2003 tilldelades ...

Läs mer...