Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Som jag minns det kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Som jag minns det

av Michail Gorbatjov

Gorbatjov_cover
Översättare: Staffan Skott
ISBN: 9789186061623
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2013
Pris: 230 SEK

”Jag tror att jag den här gången har lyckats berätta den fulla historien om mitt liv. Det här är mitt svar på frågorna kring de omständigheter som fick ett så avgörande inflytande på min politiska karriär.”

Michail Gorbatjov blev generalsekreterare för Sovjetunionens kommunistparti 1985 och därefter landets förste (och siste) president i knappt två år. Han blev populär i västvärlden för sina politiska initiativ glasnost (öppenhet) och perestrojka (nydaning) och arbetade internationellt för avspänning och nedrustning. I augusti 1991 utsattes hans regering för ett kommunistiskt kuppförsök och han hölls i husarrest under några dramatiska dagar.

I sin personligt berättade självbiografi berättar Michail Gorbatjov om livet med sin älskade hustru Raisa, men också om uppväxten under de hårda Stalinåren samt den politiska utvecklingen som ledde fram till Sovjetunionens kollaps 1989-1990.

Om författaren

Michail Gorbatjov

Michail Gorbatjov blev generalsekreterare för Sovjetunionens kommunistparti 1985 och därefter landets förste (och siste) president i knappt två år. Han blev populär i västvärlden för sina politiska initiativ glasnost (öppenhet) och perestrojka (nydaning) och arbetade ...

Läs mer...

Mer om Som jag minns det

Svenska Dagbladet om Gorbatjov

Svenska Dagbladet publicerar en understreckare om Gorbatjovs memoarer Som jag minns det.