Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Ser du månen, Daniel kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Ser du månen, Daniel

av Puk Damsgård

O_Damsgård_Ser du månen_Daniel_CMYK
Översättare: Öyvind Vågen
ISBN: 9789187935428
Utgivning: april 2016
Pris: 234 SEK

Detta är den dramatiska berättelsen om Daniel Rye, den danska frilansfotografen som hölls gisslan i 13 månader hos Islamiska staten i Syrien. Boken är skriven av den prisbelönta skribenten Puk Damsgård.

Denna bok målar för första gången upp en detaljerad bild av den hemska prövning som de nitton manliga kidnappningsoffren utsattes för när de togs tillfånga av IS i Syrien. Den ger också en unik insikt i den hemliga operation som krävdes för att hitta och frita Daniel. I berättelsen får vi också följa Daniels familj och de nervpåfrestande förhandlingarna med kidnapparna.

I juni 2014 blev Daniel Rye den siste av gisslan att lämna fängelset levande. Med sig hade han ett sista meddelande från sin kamrat James Foley som senare avrättades av Jihadi John.

Om författaren

Puk Damsgård

Puk Damsgård har varit mellanösternkorrespondent for Danmarks Radio sedan 2011. Hon har bott flera år i Afghanistan och Pakistan. Hon har vunnit flera priser, däribland the National Press Club of Denmark's Storytelling Prize och 2015 ...

Läs mer...

Mer om Ser du månen, Daniel

Daniel Rye: ”Jihad är deras VM”

SvD berättar om Puk Damgårds nya bok "Ser du månen, Daniel". Den handlar om danske Daniel Ryes 13 månader i fångenskap hos IS och Jihadi John.

IS-fången berättar i P1 Morgon

Daniel Rye: "Att separeras från de andra fångarna var vårt största hot".

Hanne Kjöller: Att betala lösensumma är att finansiera terror

Ledarskribenten skriver i DN: "Den danske frilansfotografen Daniel Rye satt fången hos IS under mer än ett år. Vad kan vi lära av hans historia?"

Video

Folk och Försvar: 13 månader i fångenskap hos Daesh

Daniel Rye medverkade under ett direktsänt seminarium och berättade om sin tid som fånge hos Jihadi John.

Han överlevde IS fångenskap

I 13 månader hölls den danske frilansfotografen Daniel Rye Ottosen som gisslan av terrorgruppen IS. Nu är han aktuell som huvudperson i boken "Ser du månen, Daniel".