Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Seltzers resa - En otrolig historia om Guds existens kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Seltzers resa - En otrolig historia om Guds existens

av Rebecca Goldstein

seltzers resa 5_
Originaltitel: 36 Arguments for the existence of God - A work of fiction
ISBN: 9789186061012
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: maj 2014
Pris: 30 SEK

Seltzers resa är en filosofisk och burlesk roman om psykologiprofessorn Cass Seltzer, vars bok Religiösa illusioner i dess skilda former, blir en oväntad storsäljare.

I massmedia kallas han ”ateisten med en själ”, och inleder en romans med den extravaganta Lucinda Mandelbaum, ”spelteorins gudinna”. Men han har svårt att undkomma inflytandet från de två som ursprungligen väckte hans passion för att förstå religionen: Hans lärare Jonas Elijah Klapper, en berömd litteraturvetare med storhetsvansinne och en märklig besatthet av messianism, och ett sexårigt matematiskt geni som är arvtagare till en judisk-chassidisk sekt.

Seltzers resa är en rolig, varm och intellektuellt utmanande roman. Cass utveckling – en filosofisk och andlig resa snarlik författarens egen – innebär att han gör uppror mot en auktoritär mentor och formulerar en egen teori om kärleken och meningen med livet.

Om författaren

Rebecca Goldstein

Rebecca Goldstein

Rebecca Goldstein är amerikansk professor i filosofi och både fack- och skönlitterär författare. Hon har skrivit biografier om filosofen Baruch Spinoza och matematikern/logikern Kurt Gödel, bland hennes romaner märks The Mind-Body Problem, Mazel och Properties ...

Läs mer...

Video

En sokratisk dialog

Lyssna till hur filosofen Rebecca Newberger Goldstein, i sokratisk anda, sakta men säkert övertygar psykologen Steven Pinker, att rationellt tänkande är nyckeln till den mänskliga moralens utveckling. Dialogen är inspelad live på TED talks och har sedan animerats.