Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Schackjakten kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Schackjakten

av Jesper Hall, Christer Fuglesang

schackjakten
Originaltitel: Farbror Albert lär dig det historiska spelet
ISBN: 9789187513718
Utgivning: oktober 2015
Pris: 141 SEK

Marcus och Mariana är mitt uppe i ett spännande parti schack när farbror Albert hör av sig. Deras favoritsysselsättning blir temat för den kommande resan, när de beger sig bakåt i tiden och på ett spännande och annorlunda sätt undersöker schackets uppkomst och historia. Spelet har haft en avgörande roll i många öden, och vi följer våra vänner till Indien på 500-talet, via medeltidens Sverige och 1400-talets Spanien, till det första världsmästerskapet i schack i mitten av 1800-talet.

Genom de olika situationer Marcus och Mariana hamnar i presenteras schackets olika spelare på ett levande sätt. Vi får lära oss att spelet från början varit en övning i krigföring och att spelarna härrör från ett medeltida feodalsamhälle, där pjäsernas förmågor speglar de livsvillkor som rått. Spelets regler får en historisk förklaring genom det liv som bönderna levde förr. Men kan en bonde verkligen bli drottning?

Utöver den spännande resan ger boken en introduktion till schackspelandets konst, en skola från första draget till schackmatt. Med exempel på de olika spelarnas kvalitéer och bästa drag, kluriga problem att fundera på och värdefulla tips är boken en underhållande ingång till tidernas främsta spel.

Om författarna

Jesper Hall

Jesper Hall är en internationell mästare i schack. Hall har skrivit ett flertal schackböcker för nybörjare. Vid sidan av schack debuterade Hall med romanen Kärleken den röda. Jesper Hall anställdes som riksinstruktör i schack av Sveriges Schackförbund 2010.

Läs mer...

C Fuglesang - webb

Christer Fuglesang

Christer Fuglesang är docent i partikelfysik och den första svenska rymdfararen. Han har en mycket gedigen bakgrund som forskare och har även varit verksam vid CERN under många år. Han har tidigare utkommit med böckerna ...

Läs mer...

Mer om Schackjakten

”I schack bedöms du bara för hur du spelar schack”

"Schackjakten"-författarna Jesper Hall och Christer Fuglesang intervjuades av DN för att prata om schackspelets betydelse och förmåga att bryta barriärer.

Christer Fuglesang i P4 Extra

Astronauten och barnboksförfattaren gästade P4 Extra för att prata om sin nya bok "Schackjakten".