Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Samarbete kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Samarbete

av Patrik Lindenfors

Samarbete hires
ISBN: 9789186061333
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2011
Antal sidor: 304
Pris: 207 SEK

”Detta är fascinerande tvärvetenskap, som sammanför biologi med psykologi och lingvistik, med många drastiska exempel från så kallad spelteori.” Jens Jakobsson, BTJ häfte 12:11

Vi är alla byggda av samarbetande delar – gener, celler, organ, neuroner, men också idéer. Från människans minsta beståndsdelar till våra komplicerade samhällen, överallt finner vi samarbete som en organiserande grundprincip. Oftast har samverkan uppkommit för att de ingående delarna har haft något att tjäna på det, men inte sällan verkar de faktiskt förlora på interaktionen. Vad är det då som förklarar samarbetet?

Och hur kan man egentligen förstå våra intrikata mänskliga samhällen där vi regelbundet gör tjänster gentemot andra som vi inte är släkt med, inte känner och förmodligen aldrig kommer att möta igen? Hur uppstår tankar som att det är rätt att riskera livet för landet, religionen eller friheten? Svaren verkar finnas i de två processer som skapat människan: biologisk och kulturell evolution.

Boken lotsar dig genom det gåtfulla samarbetet, en resa som börjar inuti kroppen och fortsätter via våra tankar till den mänskliga superorganism vi kallar samhälle.

Om författaren

Patrik Lindenfors (c) JohanLind

Patrik Lindenfors

Patrik Lindenfors är trebarnsfar och forskare i biologisk och kulturell evolution vid Stockholms universitet. Förutom sin forskning har han ett starkt intresse för olika kulturer och religioner. Han har därför rest mycket och under perioder ...

Läs mer...

Mer om Samarbete

Evolutionsläsning!

Den 12 februari firas Darwindagen och vi på Fri tanke vill påminna om god evolutionsläsning.