Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Relativitet kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Relativitet Teorin som förändrade vår syn på universum

av Jeffrey Bennett

Bennet_Relativitet (2)
Översättare: Pär Svensson
ISBN: 9789187513725
Utgivning: 2015
Pris: 70 SEK

De flesta tror att om solen plötsligt skulle förvandlas till ett svart hål, så skulle Jorden och de andra planeterna i solsystemet sugas in i glömska. Men, som den framstående författaren och astrofysikern Jeffrey Bennet påpekar, svarta hål suger inte. Med den idén som utgångspunkt ger Bennet en underhållande introduktion till Einsteins relativitetsteorier, och beskriver de fantastiska fenomen läsaren skulle uppleva om hon faktiskt kom nära ett svart hål.

I år är det hundra år sedan Einstein presenterade sin allmänna relativitetsteori 1915, och den påverkar oss alla i vardagen. Utan relativitetsteorin, inga GPS-system. Relativitet är skriven med ett tydligt och tillgängligt språk, och Bennet visar att alla kan greppa grunderna i Einsteins teorier. Hans intuitiva och icke-matematiska vinkling ger den breda publiken en smak av hur relativitet fungerar och varför det är så viktigt för vetenskapen och sättet vi ser på oss själva. Relativitetsteorin formar vår moderna uppfattning om universum och ligger till grund för många praktiska teknologiska tillämpningar.

Om författaren

jeffrey bennett

Jeffrey Bennett

Jeffrey Bennett är författare och lärare. Han arbetar genomgående med att förmedla och tillgängliggöra vetenskap. Han undervisar klasser i såväl grundskola som universitet, och har jobbat med NASA för att förankra deras arbete i utbildningen. ...

Läs mer...