Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Överlevare Medicinskt myteri och andra sätt att gäcka döden

av Lisbeth Sachs

Överlevare Gördel
ISBN: 9789187935664
Utgivning: mars 2017
Pris: 234 SEK

Ibland inträffar det otroliga: Människor som läkarna bedömer dom döende inom ett par månader istället överlever i många år. Trots illavarslande prognoser gör dessa personer ett slags medicinskt myteri.

De trotsar helt enkelt det som ibland kallas sjukdomars ”naturliga” förlopp, men finns det naturliga förlopp? Vad skulle det i så fall vara?

De medicinska myteristerna är överlevare mot alla odds. De är individer som vägrar ge upp, som också lever vidare utan att till synes ta in allvaret i diagnosen. Här skapar Lisbeth Sachs en fascinerande väv av medicinhistoriska berättelser och banbrytande forskning, och får vi ta del av extraordinära livsöden.

I denna bok beskriver hon de intrikata och komplexa system som utgör våra väsen, och de häpnadsväckande fall som ännu är vetenskapligt svårförklarliga.

Om författaren

Lisbeth Sachs

Lisbeth Sachs är docent i socialantropologi med medicinsk inriktning. Hon är Senior advisor vid Osher centrum för integrativ medicin (OCIM), Institutionen för neurovetenskap, Karolinska Institutet i Stockholm, är medlem i Karolinska Institutets kulturråd, ingår i Hagströmerbibliotekets vänners styrelse samt är vetenskapligt råd vid Skaraborgsinstitutet ...

Läs mer...