Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Njutning kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Njutning

av Ulf Ellervik

Njutningny
ISBN: 9789186061463
Bandtyp: Inbunden med skyddsomslag
Utgivning: 2013
Pris: 70 SEK

Berättelser om kärlek, känslor och kemi

Varför kan inte en förälskelse vara livet ut? Varför njuter vi av god mat? Vad händer med oss när vi blir deprimerade?

Ulf Ellerviks följer upp sin bok Ond kemi med en bok om kemins ljusa sidor.

Njutning är all den kemi som gör oss lyckliga. De sköna konsterna, kärlek och känslor, matlagning och goda viner har alla sin självskrivna plats här. Det är en pedagogisk och vindlande resa genom köket, parfymindustrin, smyckeskrinet och sovrummet.

Många oväntade frågor får svar: Hur länge varar egentligen en förälskelse? Varför smakar champagne inte så gott på toppen av Mount Everest? Hur kan Viagra göra dig mer blåögd? Varför är sushi så attans gott? Vad är likheten mellan en
babianrumpa en klädsam rodnad? och Är allt verkligen guld som glimmar?

Med karaktäristisk humor och associationsrikedom beskriver Ulf Ellervik de kemiska ursprungen till njutning. Precis som succéboken Ond kemi myllrar Njutning av exempel ur vardagen, litteraturen och kulturhistorien. Besök gärna Ulf Ellerviks egen hemsida.

Om författaren

Ulf Ellervik 5 aug 2015 - Foto C Sturmark (4)

Ulf Ellervik

Ulf Ellervik är professor i bioorganisk kemi vid Lunds universitet. Han forskar bland annat om botemedel mot cancer och är en starkt engagerad kunskapsspridare inom kemins område. För sitt manus Ond kemi belönades han med ...

Läs mer...

Mer om Njutning

Ulf Ellervik talade i Berwaldhallen

Författaren till "Njutning" talade inför konsertpubliken om, just det – njutning.

Ögongodis

Njutningen vi känner när vi betraktar vackra ting måste ha skapats genom evolutionen - men vilka fördelar har det gett oss?