Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Neurorevolutionen kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Neurorevolutionen

av Lone Frank

Neuro-revolutionen_framsida
Originaltitel: Den femte revolution
Översättare: Jan Wibom
ISBN: 9789186061708
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2013
Pris: 179 SEK

Hur hjärnforskningen förändrar vår värld

Hjärnforskningen tvingar oss att tänka i nya banor kring vilka vi egentligen är, varför vi beter oss som vi gör och vart vi är på väg.

Neurorevolutionen dokumenterar denna nya tidsålder av neurocentrism. Den prisbelönta författaren Lone Frank granskar hur dagens hjärnforskare förankrar fenomen som religiositet, fri vilja och moral i biologin. Hon utforskar hur nya neurovetenskapliga fynd påverkar vårt samhälle, och spekulerar i vad denna kognitiva revolution betyder för oss alla.

Lone Frank kombinerar fascinerande berättelser om de senaste rönen och intervjuer med framstående forskare. Neurorevolutionen är liksom hennes uppmärksammade bok Mina vackra gener en lättläst och underhållande undersökning av den moderna vetenskapens yttersta gränser.

Om författaren

Lone Frank

Lone Frank

Lone Frank är dansk författare och vetenskapsjournalist med en bakgrund som docent i neurobiologi. Hon skriver regelbundet i danska Weekendavisen och är en välkänd röst i vetenskaps- och samhällsdebatten. Hon är publicerad i Science, Nature ...

Läs mer...

Mer om Neurorevolutionen

Lone Frank i SvD

SvD: I den omtalade boken ”Mina vackra gener” berättade Lone Frank om sina egna gentester. Nu följer hon upp med en dokumentärfilm. Hon vill skaka om, få oss att tänka över hur ny gen- och hjärnforskning ändrar vår sätt att se på livet. –Vi har inga sanna jag, utan en plastisk hjärna som ändras hela tiden.

Hjärnan är mer än neuroner

Inom hjärnforskningen är neurologin på väg att ersätta psykologin, men den mänskliga frihetens förvirrande mångtydighet kan inte reduceras till materiell deter­minism, skriver David Brooks i Dagens Nyheter.