Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Idéerna som tände debatten kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Idéerna som tände debatten Narkotikan i medierna

av Jan Malmstedt

Narkotikan_141204_1
ISBN: 9789187513879
Bandtyp: Inbunden med skyddsomslag
Utgivning: februari 2015
Pris: 50 SEK

Vilken roll har medierna i samhällets uppfattning om droger? Hur påverkar deras vinkling allmänhetens förhållningssätt till knark och missbruksproblem? Samhällets inställning till droger har genomgått en omvälvande förändring under de senaste 50 åren. Preparat som i början ansågs ofarliga har med tiden visat sig resultera i missbruk och utanförskap. Förklaringsmodellerna kring missbruk har skiftat från att handla om utbud till sociala och individuella faktorer. De idéer som låg till grund för drogdebatten på 60-talet kan kännas föråldrade idag då tonen är en helt annan, men dagens konflikter kring drogpolitik och missbruksvård kan utan tvivel spåras tillbaka till 60-talet. Narkotikan och medierna tar sin startpunkt i 60-talets mediedebatt kring orsaker till alkohol- och narkotikamissbruk, och visar på hur samhällets syn har förändrats över tid.

Om författaren

Jan Malmstedt

Jan Malmstedt är författare, journalist och socionom. Han har arbetat arbetat i dagspress samt på facktidningar inom det sociala och pedagogiska området. I sina böcker kombinerar Jan Malmstedt djupgående forskning inom varierande ämnen med att ...

Läs mer...

Seminarium

Narkotikadebatten: Linda Nilsson

Narkotikadebatten: Jonas Hartelius

Narkitikadebatten: Jan Malmstedt