Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Mörkret vid tidens ände Universums mörka materia och energi

av Ulf Danielsson

Mörkret vid tidens ände
ISBN: 9789187513459
Utgivning: april 2015
Pris: 70 SEK

Vi står inför en ny revolution inom fysiken, där bilden av vårt universums mörka och okända sida sakta börjar klarna. Den saknade pusselbiten av partikelfysiken har hittats genom upptäckten av Higgs­partikeln och det är dags att ta nästa steg. Med hjälp av strängteorin målas en bild upp av ett världsallt oändligt mycket större än vad vi tidigare trott. Vårt universum är kanske bara en liten del av ett obegrip­ligt storslaget multiversum som vi bara precis börjat ana vidden av.

I boken får vi stifta bekantskap med den mörka materien och den mörka energin som fysikerna fort­farande vet mycket lite om. Vi utforskar de mörka tidsåldrarna före Big Bang, får en skymt av hur det gick till när vårt universum skapades och följer historien vidare in i en avlägsen och hotande framtid.

Mörkret vid tidens ände tar dig till den absoluta forskningsfronten. Ulf Danielsson beskriver den mest stor­slagna vetenskapen med sin karaktäristiska och poetiska prosa. När du läst den kommer du aldrig att se på stjärnhimlen på samma sätt igen.

Ulfs egen hemsida finner du här.

Om författaren

Ulf Danielsson - foto C Sturmark (3)

Ulf Danielsson

Ulf Danielsson är professor i teoretisk fysik. Han föreläser om universums historia och framtid, om svarta hål, mörk materia och mörk energi. Existentiell vetenskap när den är som bäst.

Läs mer...

Mer om Mörkret vid tidens ände

"Gravitationsvågorna en genväg till rymden"

Torsdagen den 11 februari 2016 presenterades upptäckten av gravitationsvågor, en milstolpe i jämförelse med uppfinnandet av teleskopet.

Video

Två sorters kosmologi

Ulf Danielsson och Max Tegmark möts i ett stjärnspäckat samtal om kosmologi, matematik och fysik.

Ulf Danielsson på Bokmässan 2015

Ulf Danielsson i samtal om vad mörk materia och mörk energi kan lära oss om vårt förflutna och om vår framtid.

En bok, en författare: Mörkret vid tidens ände av Ulf Danielsson

I "Mörkret vid tidens ände" berättar Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, om den mörka materien, den mörka energin och tiden före Big Bang.