Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Moralens landskap kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Moralens landskap

av Sam Harris

Moralens landskap HiRes
Originaltitel: The Moral Landscape
Översättare: Elin Isberg
ISBN: 9789186061203
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2011
Antal sidor: 304
Pris: 169 SEK

Kan vetenskapen säga oss något om vad som är moraliskt rätt eller fel? Boken som startade årtiondets moralfilosofiska debatt i USA kommer nu på svenska. Är du beredd att ompröva din syn på moral?

Jag hade accepterat myten om att vetenskapen inte kan säga någonting om moral. Moralens landskap förändrade allt för mig. När det gäller religion och den befängda idén att vi behöver en Gud för vara goda, finns det ingen med ett skarpare vapen än Sam Harris. – Richard Dawkins

Kan vetenskapen avgöra moraliska frågor? Troende och ateister är som regel överens om att ont och gott, rätt och fel inte kan bedömas veten­skapligt. Denna hållning är ett vanligt sätt att rättfärdiga gudstro och ett indirekt försvar för de brutala övergrepp som begås mot människor i religionens namn.

I Moralens landskap argumenterar Sam Harris för att det är dags att tänka om. Med nya perspektiv på uråldriga problem visar han att vi i dag vet tillräckligt om hjärnan och dess relation till omvärlden för att kunna hävda att det existerar vetenskapliga svar på människolivets viktigaste frågor. Religionens intrång på värderingarnas sfär kan därmed slås tillbaka. Precis som det inte finns någon kristen fysik eller muslimsk algebra, kan det inte finnas någon kristen eller muslimsk moral.

Om författaren

Sam Harris, författare och doktor i neurovetenskap

Sam Harris

Sam Harris (född 1967) är filosof och doktor i neurovetenskap vid UCLA. Han har tidigare publicerat böckerna Brev till en kristen nation och The End of Faith, för vilken han belönades med the Pen Award ...

Läs mer...

Mer om Moralens landskap

Ateismens radikala nya hjältar

Dawkins, Harris, Dennet, Pinker. Debatten om vetenskap och religion leds av fascinerande och överraskande röster. Utdrag ur Peter Watsons "The Age of Atheists".

Sam Harris bemöter kritiken mot hans bok The moral landscape

Författaren och doktorn i neurovetenskap Sam Harris skriver här om kritiken mot hans resonemang om moralens vetenskapliga grund.