Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Miss Kay: en ung kvinnas märkliga resa kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Miss Kay: en ung kvinnas märkliga resa

av Kaj Fölster

Miss Kay
ISBN: 9789197709446
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2008
Antal sidor: 125
Pris: 180 SEK

Som 19-åring reser Kaj Fölster med ett lastfartyg från Genua till Indien, genom Suezkanalen. Nästan 60 år senare återfinner hon dagboken hon då skrev och som utgör stoffet till denna bok. Ombord på fartyget möter den unga Kaj en brokig samling människor: en kolonial teodlare, en väderbiten fältmarskalk, en dykande historieprofessor, en befriad missionärshustru med tre dansande barn och en sjöjungfru fångad i kaptensvåningen.

För all framtid lär henne dessa människor att misstro klichéer och fördomar och att skärpa sinnet för livets stora frågor: moral och dubbelmoral, tvång och frihetslängtan, ansvar och lidande. Livsöden och åsikter blandas med äventyrliga historier om förlista städer, sjörövaröden, frihetsgudinnors märkliga resor, engelsmännens svek mot arabländerna och indiska tänkares humanism – allt skriver ”the young Miss Kay” ned i sin dagbok.

”Allra mest övertygande är Kaj Fölster när hon hittar fram till en omisskännlig ton av att det är någon som har livet framför sig som kommer till tals. Det är i mötet med denna berättarröst och den tillförsikt den förmedlar som bokens allra största behållning står att finna.” Bo-Ingvar Kollberg, Uppsala Nya Tidning

Det är en riktig liten pärla, en bok att samlas och samtala kring.” Yvonne Gröning, Dalademokraten

Om författaren

kaj

Kaj Fölster

Kaj Fölster är författare, utbildad i flera länder och har arbetat med samhällspolitiska frågor. Hon har en masterexamen från Delhi University, socionomexamen från Socialhögskolan i Stockholm och ämbetsexamen från universitetet i Göttingen. Hon har, förutom ...

Läs mer...