Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Människans natur kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Människans natur

av Peter Sylwan

Människans natur
ISBN: 9789186061920
Bandtyp: Inbunden med skyddsomslag
Utgivning: augusti 2014
Antal sidor: ca 250
Pris: 30 SEK

Ett myller av framstående svenska forskare har bidragit för att skapa Människans natur, en lättläst, underhållande och tänkvärd populärvetenskaplig bok om vad som gör människan till människa och jorden till jorden.

Evolutions- och doftforskaren Bill Hansson gör en djupdykning i havet till vår inre fisk, hjärnforskarna Martin Ingvar och Dan Wolpert hävdar att det bästa med hjärnan är när vi slipper tänka på vare sig den eller något annat. Den världsberömda kunskapsartisten Hans Rosling förklarar att vi helt enkelt måste kunna, och kan, ge alla jordens 11-12 miljarder framtida innevånare ett lika bra liv som vi har nu – inom planetens gränser – annars går det riktigt åt helvete.

Den förmåga som kanske är det som skiljer människans natur mer än allt annat från de andra djurens är fantasin. Den har tagit människan ända till människans tidsålder – där haven stiger och den globala uppvärmningen hotar allt liv på jorden. Rimligen är det just den förmågan som kommer att ta oss härifrån till en hållbar framtid.

Om författaren

Peter Sylwan

Peter Sylwan

Peter Sylwan (född 1942) är vetenskapsjournalist med ett specialintresse för att tolka och popularisera komplex kunskap för ickespecialister. Han har tidigare bland annat givit ut böckerna Mat för livet 2025 (2005), Tillit. En bok om ...

Läs mer...