Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Mammutens återkomst De utdöda arternas andra chans

av Torill Kornfeldt

mammuten
ISBN: 9789187935305
Utgivning: september 2016
Pris: 234 SEK

Skulle du vilja se mammutar i Sibiriens vildmark, eller stöta på en uroxe under löprundan?

Runt om i världen försöker forskare just nu återskapa utdöda djur, alltifrån arter som försvann helt nyligen till sådana som varit utdöda i årtusenden. Verktygen i jakten är både fynd från fossil och banbrytande genetisk teknologi. En del vetenskapsmän drivs av nyfikenhet, medan andra ser de utdöda arterna som ett sätt att bekämpa klimatförändringarna.

Mycket snart kommer de här djuren att vandra på jorden igen, men vilken värld kommer de att skapa? Är det verkligen en bra idé?

Under arbetet med den här boken reste Torill Kornfeldt över hela världen för att träffa de kvinnor och män som försöker väcka djuren till liv. Längs med vägen har hon sett mammuten som legat frusen i tjugo tusen år och besökt platserna där de lurviga jättarna ska bo.

Om författaren

porträtt 3 ansikte högre

Torill Kornfeldt

Torill Kornfeldt är vetenskapsjournalist med en bakgrund i biologi och en stark fascination för hur den snabbt växande biotekniken kommer att förändra vår värld. Mammutens återkomst är hennes debutbok.

Läs mer...

Video

Torill Kornfeldt intervjuas av Sydsvenskan

Torill Kornfeldt berättar i en intervju Sydsvenskan om sin nya bok "Mammutens återkomst - De utdöda arternas andra chans". Hör författaren berätta om forskningen kring återskapandet av utdöda djurarter.