Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Livsmedelsmagi

av Maria Ahlsén, Anders Schultz

Livsmedelsmagi0817
ISBN: 9789187513305
Utgivning: 2016
Pris: 288 SEK

Varför kan viss mat orsaka cancer? Vad gör trenddieterna med våra kroppar? Vilka kemiska reaktioner äger rum i kroppen när du äter? Är antioxidanter verkligen så bra som de verkar?

Få ämnen tilldrar sig så stort intresse som vad vi äter. Nya diet- och bantningskurer utlovas så gott som dagligen på löpsedlarna. Men hur ser egentligen kunskapen ut om kroppens sätt att tillgodogöra sig livsmedel? Livsmedelsmagi handlar om det som händer i våra kroppar när vi äter olika typer av mat.  Med ett levande språk och glimten i ögat utforskar Anders Schultz vetenskapen bakom det vi tror att vi vet om mat. Han undersöker de senaste rönen om allt från dieter till vitaminer och cancerogena födoämnen, och ger en lättbegriplig och samtidigt underhållande bild av det som händer när vår kropp tar hand om maten vi äter.

Med 30 innovativa recept från stjärnkocken Pontus Frithiof.

Fördjupningsmaterial finns i form av dessa webbnoter.

Om författarna

Maria Ahlsén

Maria Ahlsén är biokemist från Stockholms Universitet och har på Karolinska Institutet skrivit en licentiatavhandling som handlar om insulin och diabetes och en doktorsavhandling som handlar om insulinliknande tillväxtfaktorer. Maria är Lic. Kostrådgivare och har ...

Läs mer...

Pressbild Anders Schultz web

Anders Schultz

Anders Schultz disputerade i organisk kemi år 2003. Han är 50 år gammal och bor i Stockholm.

Läs mer...