Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Liv i ljusets hastighet

av Craig Venter

Liv_i_ljusets_hastighet
Originaltitel: Life at the speed of light
Översättare: Ulrika Junker Miranda
ISBN: 9789187513053
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2014
Pris: 30 SEK

2010 ledde J. Craig Venter en forskargrupp som blev de första att framgångsrikt skapa “syntetiskt liv”, ett genombrott som öppnade dörren till en av de viktigaste och mest spännande faserna i biologisk forskning. Upptäckten innebär att vi i framtiden kommer att kunna utforma genetiska koder för att skapa nya arter och modifiera och förbättra vår egen art för att säkra vår överlevnad.

I Liv i ljusets hastighet presenterar Venter en fascinerande och vederhäftig undersökning av detta växande forskningsfält – dess ursprung, utmaningar och kontroverser samt hur det kommer att påverka våra liv.

Om författaren

Craig Venter

Craig Venter

J. Craig Venter, född 1946, är amerikansk genetiker och entreprenör. Han är doktor i fysiologi och farmakologi, och har skrivit ett antal böcker om genetik. I maj 2010 presenterade en forskargrupp under Venter den första ...

Läs mer...

Video

Forskaren Craig Venter tror på biologisk teleportering

Lyssna till Vetenskapsradion. Craig Venter, forskaren som anses varit först med att skapa en syntetisk bakterie, är just nu på besök i Sverige. Bland annat ska han berätta om framtidens teknik - biologisk teleportering.