Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Kvantbiologi En expedition till vetenskapens frontlinjer

av Jim Al-Khalili and Johnjoe McFadden

O_Kvantbiologi_En expedition till forskningens frontlinjer_Khalili
Översättare: Karin Andrae
ISBN: 9789187513961
Utgivning: 2017
Pris: 249 SEK

Det mest komplexa och fascinerande fenomenet som förekommer i vårt kända universum är Livet, levande materia. Även i vår tid av kloning och syntetisk biologi så kvarstår ett otroligt faktum: Ingen har någonsin skapat något levande ur död materia. Liv är fortfarande det enda sättet att skapa liv.

Saknar vi fortfarande en avgörande komponent i berättelsen om livets uppkomst?

Kvantbiologi ger ett helt nytt perspektiv på den levande världdens grundläggande dynamik. Jim al-Khalili och Johnjoe McFadden kombinerar egna erfarenheter i forskningens framkant med en enastående förmåga att pedagogiskt förklara forskningens frontlinjer.

Här avslöjas att den avgörande ingrediensen kan vara kvantmekanisk: Kvantfysiken kan vara den saknade pusselbiten i livets mysterium.

Varje kapitel i Kvantbiologi utgår från någon av naturens märkliga under: Hur vet flyttfåglar vart de ska? Hur känner vi egentligen doften av en ros? Hur kan våra gener kopiera sig själva med så stor precision?

Al-Khalili och McFadden förmedlar spänningen i det explosiva forskningsfältet kvantbiologi, och guidar läsaren genom de nya upptäckter som avlöst varandra de senaste åren. De visar på de potentiellt revolutionerande användningsområdena, samtidigt som författarna ger inblickar i det största mysteriet av alla: vad är liv? Och visar att livet finns till i kvantbiologin.

Detta är kvantfysik på riktigt.

Om författaren

Jim Al-Khalili and Johnjoe McFadden

Jim Al-Khalili är en brittisk-irakisk fysiker, författare och programledare. Han är professor i teoretisk fysik vid universitetet i Surrey och har varit programledare för ett antal vetenskapliga BBC-produktioner. Han har bl.a. skrivit Nytänkarna : den arabiska ...

Läs mer...