Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Kort om yttrandefrihet kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Kort om yttrandefrihet

av Nigel Warburton

Kort om yttrandefrihet
Originaltitel: Free Speech: A very short introduction to
Översättare: Roland Poirier Martinsson
ISBN: 9789186061180
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2011
Antal sidor: 135
Pris: 138 SEK

”Det är aktuellt, det är ordning och reda på argumenten, det är snyggt förpackat och mycket pedagogiskt. /—/ Några klassuppsättningar av Nigel Warburtons Kort om yttrandefrihet torde vara ett ganska kostnadseffektivt vaccin mot främlingsfientlighet och rasism.” – Borås tidning

”Jag hatar dina åsikter men är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem.” Citatet brukar tillskrivas Voltaire och är en vanlig paroll bland yttrandefrihetens försvarare. Ändå är det få som är beredda att försvara alla yttranden i alla sammanhang. Särskilt tvekar vi när människors fysiska säkerhet står på spel. Var går då gränserna? Vad är yttrandefriheten egentligen värd?

I Kort om yttrandefrihet diskuteras brännande frågor om det moderna samhället och det fria ordet. Borde vi få säga vad som helst om religioner? Finns det goda skäl att censurera pornografi? Har internet förändrat allt? Nigel Warburtons bok är en aktuell, lättillgänglig och tankeväckande undersökning av yttrandefrihetens värde och gränser.

Om författaren

Nigel Warburton

Nigel Warburton är lektor i filosofi, The Open University, Storbritannien.

Läs mer...