Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Kort om virus kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Kort om virus

av Dorothy H. Crawford

kort_om_virus_high_res.jpg
Originaltitel: Viruses: A very short introduction
Översättare: Roland Poirer Martinson
ISBN: 9789186061654
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2013
Antal sidor: 213
Pris: 149 SEK

Dorothy H. Crawford

De senaste åren har världen bevittnat dramatiska utbrott av flera farliga virus som HIV, svininfluensa, lassafeber och sars. Den framstående biologen och populärvetenskapliga författaren Dorothy Crawford tecknar här ett fascinerande porträtt av dessa oändligt små, men ofta mycket farliga varelser. Hon förklarar hur virus upptäcktes och reder ut den komplicerade struktur av små parasiter som är de absolut vanligaste livsformerna på jorden.

I sin analys av hotet från virusinfektioner återberättar Crawford historierna om kända dödsvirus som ebola och rabies samt även de mindre kända, fladdermusburna nipah- och hendravirusen. Hon identifierar vilda djur som orsaken till de senaste pandemierna, går igenom skälen bakom den nuvarande ökningen av potentiellt dödliga infektioner och utvärderar beläggen för att långvariga virus i förlängningen kan leda till cancer. Slutligen ser Crawford framåt och frågar om vi någonsin kan leva i harmoni med virus och överväger sätt att förebygga nya förödande virus.

Ingår i Kort om-serien; den svenska översättningen av Oxford University Press serie A very short introduction.

 

Om författaren

Dorothy H. Crawford

Dorothy H. Crawford är professor emerita i medicinsk mikrobiologi och hedersvicerektor i medicin vid University of Edinburgh.

Läs mer...