Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Kort om stamceller kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Kort om stamceller

av Jonathan Slack

Kort om stamceller
Originaltitel: A very brief introduction to stemcells
Översättare: Anna Holmqvist
ISBN: 9789186061418
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2012
Antal sidor: 182
Pris: 138 SEK

8 oktober 2012 tillkännagavs att Nobelpriset i medicin gemensamt tilldelas John B. Gurdon och Shinya Yamanaka för upptäckten att mogna celler kan omprogrammeras till pluripotens. Boken Kort om stamceller redogör för forskningen som lett fram till detta genombrott och beskriver Gurdon och Yamanakas banbrytande arbete.

Debatten kring stamceller har länge varit hård. De etiska frågorna är många kring en forskning som till viss del hämtar sitt material från mänskliga embryon och som potentiellt skulle kunna användas till att skapa mänskliga ”reservdelar”. Förvirringen i debatten är stor och felaktigheterna många. Men stamceller används redan i dag för forskning och för att bota svåra sjukdomar. I Kort om stamceller diskuterar Jonathan Slack hur de fungerar, vad forskare gör med dem och vilka sjukdomar de kan bota idag. Han berättar om områdets medicinska framsteg och pekar framåt mot utvecklingen av kommande behandlingsmetoder. Boken ingår i Kort om-serien; den svenska översättningen av Oxford University Press serie A very short introduction.

Om författaren

Jonathan Slack

Jonathan Slack är forskningschef för Stem Cell Institute vid University of Minnesota i USA. Hans forskningsområde gäller mekanismerna för att få specifika vävnadstyper att ombildas till andra typer av vävnad genom genmanipulation.

Läs mer...