Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Robotik kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Robotik

av Alan Winfield

kort_om_robotik högupplöst
Originaltitel: Robotics: A very short introduction
Översättare: Rikard Svartvik
ISBN: 9789187513091
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: november 2014
Antal sidor: ca 160
Pris: 30 SEK

Robotik är en avgörande teknologi i den moderna världen. Robotar är en väletablerad del av tillverkning och lagerhållning, sammanställer bilar och tvättmaskiner och flyttar varor till och från förvaringshyllan vid köp över internet. Helt nyligen har robotar börjat ta de första stegen in i hem och sjukhus, samt nått stora framgångar vid utforskandet av andra planeter. Trots detta har de inte lyckats motsvara de högt ställda förväntningarna från 1950- och 60-talen. Då var den allmänna meningen, både hos vetenskapsmän och ingenjörer såväl som den större allmänheten, att vi vid skiftet mellan 1900- och 2000-talet skulle ha intelligenta robotar som betjänter, vänner eller kollegor.
Kort om robotik förklarar hur robotiken både kan vara en framgångssaga och en besvikelse, hur robotar kan vara både alldagliga och otroliga, och studerar deras viktiga utveckling inom vetenskapen och hur de används i vår vardag.

Om författaren

Alan Winfield

Alan Winfield är professor i elektronisk ingenjörsvetenskap och ansvarig för Enheten för vetenskaplig kommunikation vid University of the West of England i Bristol. Han forskar på robot-svärmar och är särskilt intresserad av robotar som fungerande ...

Läs mer...

Mer om Robotik

Stephen Hawkins uppmanar oss att ta AI på större allvar

Stephen Hawkins diskuterar både fasor och fördelar med det annalkande AI-samhället.