Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Kort om risk kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Kort om risk

av Baruch Fischhoff och John Kadvany

kort_om_risk
Originaltitel: A very short introduction to risk
Översättare: Roland Poirier Martinsson
ISBN: 9789186061500
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2012
Antal sidor: 222
Pris: 149 SEK

Risker finns överallt – från genmanipulerade grödor, medicinsk felbehandling och stamcellsterapi till hjärtesorg, internetpedofiler, identitetsstöld, inflation och rån. Vi skapar dem själva och de finns i vår omvärld.

Författarna till Kort om risk använder både naturvetenskap och humaniora för att belysa likheter och skillnader mellan olika sorters risk. Med hjälp av teori och behavioristisk beslutsforskning undersöker de hur man beräknar risk och sannolikheter.

Författarna förklarar vad vetenskapen har lärt om hur människor hanterar risk och demonstrerar resultaten genom en mängd vardagsexempel. På så sätt visar de hur vi kan gå från att uppfatta och förstå risker till att bestämma oss för att minska riskerna i vardagslivet.

Ingår i Kort om-serien; den svenska översättningen av Oxford University Press serie A very short introduction.

Om författaren

Baruch Fischhoff och John Kadvany

Baruch Fischhoff är professor i samhälls- och beslutsvetenskap vid Carnegie Mellon University. John Kadvany är konsult med bland annat Environmental Protection Agency (amerikanska motsvarigheten till Naturvårdsverket) och USA:s energidepartement som uppdragsgivare.

Läs mer...