Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Kort om lycka kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Kort om lycka

av Daniel Haybron

kort_om_lycka_high_res
Originaltitel: Happiness: A very short introduction
Översättare: Björn Olofsson
ISBN: 9789186061685
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2014
Antal sidor: 150
Pris: 30 SEK

Lycka är ett begrepp som vi använder dagligen, och något som de flesta av oss eftersträvar. Men att definiera vad lycka är kan vara svårt.

I denna bok utforskar författaren Dan Haybron lyckans sanna natur. Genom att undersöka vad lycka är, mäta dess subjektiva värden, hur viktig den är i våra liv, och hur vi kan och bör jaga lyckan, går han igenom samtidens tankar om lycka, från psykologi till filosofi.

Haybron illustrerar de olika vägarna till lycka, och reflekterar över hur den sekulära västvärldens idéer får ett växande genomslag i vårt tänkande när det gäller jakten på det goda livet samt hur vår sociala kontext påverkar vårt välmående och vår livskvalité.

Om författaren

Daniel Haybron

Daniel M. Haybron är docent vid filosofiska institutionen vid Saint Louis University. Han anses vara en auktoritet i frågor om välmående och det goda livet s moralisk ondska. Han har forskat i lycka sedan 1995 ...

Läs mer...