Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Kort om döden kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Kort om döden

av Lennart Lundmark

Kort om döden omslag web
ISBN: 9789186061449
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2012
Antal sidor: 148
Pris: 138 SEK

Vi ska alla dö. Insikten har skrämt och förföljt mänskligheten sedan vi blev medvetna varelser. Men har vår inställning till döden förändrats genom historien?

I Kort om döden tar Lennart Lundmark avstamp i stoicismen, den antika filosofi som förespråkade ett rationellt förhållande till livets slut. Han berättar bland mycket annat om den tidiga kristendomens martyrer som med hänförelse mötte vilddjuren på arenan, men leder också resonemangen fram till vår egen tids svåra frågor.

I dag handlar den brännande diskussionen om livets absoluta slutskede. Är det läkarens plikt att hålla patienten vid liv så länge som möjligt oavsett det lidande det kanske orsakar?

Kort om döden är det första svenska originalverket i Fri Tankes Kort om-serie.

Om författaren

Pressfoto Lennart Lundmark beskuren foto Lydia Stenflo

Lennart Lundmark

Lennart Lundmark är fil dr i historia och var länge lärare och forskare vid Umeå universitet. De senaste 15 åren har han varit verksam som fri forskare och skribent för Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter. ...

Läs mer...