Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Kort om den vetenskapliga revolutionen kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Kort om den vetenskapliga revolutionen

av Lawrence M. Principe

kort_om_vetenskap.jpg
Originaltitel: The Scientific Revolution: A very short introduction
Översättare: Björn Olofsson
ISBN: 9789186061647
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2013
Pris: 138 SEK

Lawrence M. Principe

Under 1500- och 1700-talen undersöktes den naturliga världen så intensivt att perioden har kallats ”den vetenskapliga revolutionen”. Nya idéer och upptäckteromdefinierade inte bara vad människor trodde, visste och kunde göra, utan tvingade dem också att omdefiniera sig själva i förhållande till underliga nya världar av skepp och vågar, teleskop och mikroskop, experiment och begrundan. Förklaringssystem byggdes upp, förkastades och byggdes upp igen av några av vetenskapshistoriens mest kända namn – Copernicus, Galileo, Newton – och av många andra.

Lawrence M. Principe utforskar den spännande utvecklingen inom stjärnvetenskaperna (astronomi, astrologi och kosmologi), vetenskaperna om jorden (geografi, geologi, hydraulik, pneumatik), vetenskaperna om materia och rörelse (alkemi, kemi, kinematik, fysik), livsvetenskaperna (medicin, anatomi, biologi, zoologi) och mycket mer. Historien berättas ur de historiska personernas egna perspektiv, med tonvikt på deras bakgrund, kontext, resonemang och motivation, och upplöser på vägen några slitna myter om vetenskapshistorien.

Ingår i Kort om-serien; den svenska översättningen av Oxford University Press serie A very short introduction.

Om författaren

Lawrence M. Principe

Lawrence M. Principe är professor vid institutionen för teknik- och vetenskapshistoria på Johns Hopkins University i USA.

Läs mer...