Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Astrobiologi kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Astrobiologi

av David C. Catling

Astrobiologi_cover_PRINT_PDF
Originaltitel: Astrobiology: A very short introduction
Översättare: Rikard Svartvik
ISBN: 9789187513442
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: november 2014
Pris: 30 SEK

Astrobiologin studerar livets ursprung och utveckling – på denna och andra planeter. Man söker svaren på frågor som länge fascinerat mänskligheten: Hur snabbt utvecklades livet på jorden, och hur kommer det sig att det kunde härda ut här? Finns det liv på andra platser i solsystemet eller utanför det?
Forskningen inom astrobiologi sammanför mikrobiologi, geologi och astronomi och har blivit allt­mer central under senare tid, när biologer har upptäckt mikroorganismer som kan leva under mycket extrema förhållanden, till exempel i bubblande heta källor, i syra eller djupt inne i klippor. I Kort om astrobiologi introduceras läsaren för astrobiologins grunder och dess betydelse för aktuell astronomiforskning och potentiella framtida upptäckter.

Om författaren

David C. Catling

Läs mer...

Mer om Astrobiologi

Lawrence Krauss: Astrobiologi talar INTE för att gud finns

Lawrence Krauss ger svar på tal till kreationisten Eric Metaxas som nyligen skrev en uppmärksammad artikel om astrobiologi och intelligent design.