Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Kidnappningsindustrin

av Loretta Napoleoni

kidnappningsindustrin_skiss1
ISBN: 9789187935527
Utgivning: januari 2017
Pris: 207 SEK

På senare tid har kriget i Syrien, tillsammans med Islamiska Statens framfart, skapat nya affärs­möjligheter i Mellanöstern. Som till exempel att sälja västerländska gisslan till jihadistgrupper, eller att smuggla miljontals flyktingar till andra länder. En mäktig och sofistikerad underjordisk verksamhet levererar dagligen tusentals flyktingar längs med Europas medelhavskust.

I dag omsätter kidnappningsindustrin mer än droghandeln, med inkomster på hundratals miljarder dollar årligen. Loretta Napoleoni har exklusivt fått tala med personer som förhandlar om lösensummor och genomför räddningsuppdrag, antiterror-experter, medlemmar säkerhetsorganisationer och före detta gisslan, bland många andra. Läsaren upptäcker att principerna för hur man förebygger kidnappning, och om man ingriper, skiftar beroende på vilket typ av kidnappning det handlar om, och vilka som utsätts.

Kommer västvärlden återigen att skörda vinsten av det politiska kaos som de delvis själva har skapat på sin egen bakgård?

Om författaren

Loretta Napoleoni - foto C Sturmark (2)

Loretta Napoleoni

Loretta Napoleoni är journalist och analytiker. Hon är expert på finansieringen av terroristnätverk och känd för att ha räknat ut storleken på den globala terroristekonomin. Hon är rådgivare åt många regeringar och internationella organisationer i frågor om terrorism och ...

Läs mer...