Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Kampen mot illusionerna kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Kampen mot illusionerna

av Richard Dawkins

dawkins
Originaltitel: Brief Candle in the Dark
ISBN: 9789187513732
Utgivning: december 2015
Pris: 70 SEK

Till skillnad från Nyfikenhet och förundran, där Richard Dawkins skildrar sin uppväxt och de första åren som alltmer framgångsrik vetenskapsman, är den andra delen av hans memoarer inte kronologisk. Istället har Dawkins samlat sitt livs viktigaste ögonblick och sorterat dem efter olika teman.

Richard Dawkins är en av världens mest kända och kontroversiella vetenskapsmän, inte minst för sin skonings­lösa religionskritik. I den andra memoardelen beskriver han de möten och intryck som format honom, inklusive konfrontationerna med motståndare. En röd tråd genom boken är Dawkins osvikliga engagemang för det kritiska tänkandet, det han kallar kampen mot illusionerna.

”Som ung var Richard Dawkins religiös. Gudstron förbyttes i en rabiat ateism, men intresset för skapelsens mysterium banade väg för insikten att generna är evolutionens sanna bärare.”

  • Fredrik Sjöberg i SvD om Nyfikenhet och förundran

Om författaren

R Dawkins nov 2015 - foto C Sturmark (2)

Richard Dawkins

Richard Dawkins är en brittisk etolog, evolutionsbiolog och populärvetenskaplig författare. Han var mellan åren 1995 och 2008 professor i Public Understanding of Science vid Oxfords universitet. 1976 kom boken Den själviska genen som blev genombrottet.  

Läs mer...

Video

Björn Ulvaeus möter Richard Dawkins

Richard Dawkins möter Björn Ulvaeus i ett samtal om sitt liv vid forskningens frontlinjer och om sin kamp mot vidskepelse och villfarelser.