Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Islamismens seger kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Islamismens seger

av Magnus Norell

Islamismens seger HiRes
ISBN: 9789186061043
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2009
Antal sidor: 175
Pris: 169 SEK

Politisk islam och dess militanta gren, islamismen, har vuxit sig allt starkare i Mellanöstern under de senaste decennierna. Med sitt budskap om evig strid mellan gott och ont, där det onda främst representeras av Israel och väst, har denna på en gång politiska och religiösa ideologi vunnit insteg i de flesta av regionens länder. Det är inte den arabisk-israeliska konflikten som är det svåraste problemet i Mellanöstern idag, utan den radikala islamismen.

Kriget mellan Israel och Hizb’allah i Libanon sommaren 2006 blev en seger för Hizb’allah och dess främsta vapendragare – regimen i Iran. Men framför allt blev kriget en seger för islamismen. En seger som kunde ha undvikits om det internationella samfundet hade agerat kraftfullt och solidariskt med Libanon efter Israels tillbakadragande 2000. I stället har den mest oförsonliga ideologin i Mellanöstern nu fått vind i seglen. Konsekvenserna av detta kan bli både långvariga och förödande.

Islamismens seger är en nödvändig bok för alla som vill förstå islamismens roll i världspolitiken idag.

Om författaren

Magnus Norell high res

Magnus Norell

Magnus Norell är forskare vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) och vid The Washington Institute for Near East Policy. Han har specialiserat sig på frågor som rör terrorism, politiskt våld och säkerhetspolitik i Mellanöstern och Centralasien. Han ...

Läs mer...