Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Islamiska Staten

av Loretta Napoleoni

IS
Originaltitel: The Islamist Pheonix
Översättare: Karin Andrae
ISBN: 9789187935091
Bandtyp: Inbunden med skyddsomslag
Utgivning: april 2015
Pris: 50 SEK

Islamiska Staten har, sedan dess början på 90-talet, vuxit till att bli en enorm verksamhet med många namn. Organisationen har ritat om nationella gränsdragningar i Mellanöstern och förslavat ett område större till ytan än Storbritannien under dess egna brutala tolkning av Sharialagarna.

I Islamiska Staten tar den världsberömda terroristexperten Loretta Napoleoni oss bakom rubrikerna, och beskriver en organisation som på ett effektivt och pragmatiskt sätt håller på att införa ett nytt sätt att se på nationsbildning. Napoleoni förklarar ingående IS styrka och attraktionskraft i den alltmer destabiliserade Mellanöstern.

Som en Fenix som reser sig ur askan av tidigare jihadistiska projekt som misslyckats, visar IS en djupgående förståelse för Mellanösterns politiska landskap. Detta är inte enbart ett terroristnätverk utan en formidabel fiende som är helt samspelt med världens rådande orospräglade tillstånd.

Om författaren

Loretta Napoleoni - foto C Sturmark (2)

Loretta Napoleoni

Loretta Napoleoni är journalist och analytiker. Hon är expert på finansieringen av terroristnätverk och känd för att ha räknat ut storleken på den globala terroristekonomin. Hon är rådgivare åt många regeringar och internationella organisationer i frågor om terrorism och ...

Läs mer...

Video

Loretta Napoleoni intervjuad i holländsk TV

Den holländska public service-kanalen NPO intervjuade Loretta Napoleoni om hennes bok "Islamiska staten".

En bok, en författare: Islamiska staten av Loretta Napoleoni

Terroristexperten Loretta Napoleoni beskriver i "Islamiska staten" en organisation som med sin brutala tolkning av Sharialagarna håller på att destabilisera Mellanöstern.