Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Islam och toleransens framtid

av Maajid Nawaz, Sam Harris

Islam_och_toleransens_Skisser
ISBN: 9789187935503
Utgivning: oktober 2016
Pris: 168 SEK

Sam Harris och Maajid Nawaz bjuder in läsaren till ett brådskande samtal: Är islam en freds- eller krigsreligion? Är den mottaglig för reformer? Varför verkar så många muslimer attraheras av extremism? Vad innebär ord som islamism, jihadism och fundamentalism i dagens samhälle?

Djupet och bredden i dialogen är slående, men kanske ännu mer förvånande är att mötet mellan en berömd ateist och en före detta radikal präglas av värdighet. Nawaz och Harris har skapat något genuint nytt: de tar sig an en av de mest polariserade frågorna i vår tid – och gör faktiskt framsteg.

Islam och toleransens framtid vill inspirera till en bredare offentlig debatt. När omvärlden drivs av missförstånd och våld visar Nawaz och Harris hur två människor med mycket olika synsätt kan finna en gemensam grund att mötas på.

Om författarna

Maajid Nawaz

Maajid Nawaz är en engelsk författare, kolumnist och politiker. Han är en av grundarna till tankesmedjan Quilliam, en antiterroriganisation som försöker utmana islamistiska extremisters tankegångar. Han tidigare bland annat publicerat: Radical: My Journey out of ...

Läs mer...

Sam Harris, författare och doktor i neurovetenskap

Sam Harris

Sam Harris (född 1967) är filosof och doktor i neurovetenskap vid UCLA. Han har tidigare publicerat böckerna Brev till en kristen nation och The End of Faith, för vilken han belönades med the Pen Award ...

Läs mer...