Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Inga och Leo löser allt

av Andrea Pettersson & Malin Yngvesson

inga
ISBN: 9789187935299
Utgivning: augusti 2015
Pris: 119 SEK

Under en upptäcktsfärd på Lunds universitet möter Inga roboten Väte i hans hemliga laboratorium, och inget blir sig likt. Efter att ha hjälpt Väte med sladdtrassel går det upp för Inga att hon ska bli ingenjör och hjälpa människor med sina uppfinningar. Tillsammans med sin vän Laser-Leo åker de runt i Lund och löser problem genom att bland annat mäta med laser och förstora bullar med vakuum.

Inga och Leo löser allt är en fartfylld historia som visar hur kreativitet och nyfikenhet kan lösa alla möjliga problem. Boken är en lekfull introduktion till naturvetenskap, som visar hur uppfinningsrikedom, inspiration och teknik hänger samman. Med sina fyndiga exempel inspirerar boken till logiskt tänkande och uppmuntrar till nya sätt att lösa gamla problem.

 

Besök projektets egna hemsida ingaingenjor.se.

Om författaren

Malin&Andrea+boken

Andrea Pettersson & Malin Yngvesson

Andrea Pettersson och Malin Yngvesson är studenter från Lunds tekniska högskola. Båda har flerårig erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med barn, bland annat på Vattenhallen i Lund. Andrea läser till civilingenjör inom Ekosystemteknik och Malin ...

Läs mer...

Video

Bakverksexperiment i SVT:s "Sommarlov"

Andrea Pettersson gör vakumexperiment med mums-mums i barnprogrammet.