Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Higgspartikeln kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Higgspartikeln

av Jim Baggott

Higgspartikeln_fram
Översättare: Elin Isberg
ISBN: 9789186061616
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2013
Pris: 224 SEK

Mycket stod på spel när partikelacceleratorn under CERN skulle byggas. Jakten på Higgspartikeln har lett till det största, dyraste experimentet någonsin. Men vad är en Higgspartikel och varför är den så viktig? Vad berättar ”Gudspartikeln” för oss om universum? Och var det verkligen värt ansträngningen att hitta den?

En fundamental egenskap hos materia är hur partiklar får massa. Vår grundläggande modell för universums beståndsdelar, standardmodellen, hade varit i trasor om Higgspartikeln inte funnits.

Jim Baggott förklarar vetenskapen bakom upptäckten, hur teorin om ett Higgsfält först konstruerades och hur Higgspartikeln passar in i standardmodellen.

Upptäckten av Higgspartikeln belönades med Nobelpriset 2013.

Om författaren

Baggott web

Jim Baggott

Jim Baggott är vetenskapsskribent och var tidigare föreläsare vid University of Reading. Han har bland annat skrivit böckerna Atomic: The First War of Physics (2009), Beyond Measure: Modern Physics, Philosophy and the Meaning of Quantum ...

Läs mer...