Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Hatar Gud kvinnor? kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Hatar Gud kvinnor?

av Jeremy Stangroom, Ophelia Benson

Hatar gud kvinnor1
Originaltitel: Does God Hate Women?
Översättare: Lars Åberg
ISBN: 9789186061098
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2010
Antal sidor: 232
Pris: 169 SEK

I stora delar av världen präglas kvinnors liv av lidande och fruktan. De behandlas som mäns egendom. De har få eller inga rättigheter, får inte utbilda sig, hålls som fångar i sina hem eller tvingas bära kläder som begränsar rörelsefriheten. De får inte rösta, nekas medicinsk behandling och misshandlas om de ifrågasätter sina förtryckare. Som barn är de bördor som ska giftas bort så fort som möjligt. Som vuxna är de sexredskap, fortplantningsmaskiner och hushållsarbetare.

Hatar Gud kvinnor? kartlägger religionens och kulturens roll i detta förtryck. Boken granskar kvinnohatets många uttryck, från uttalanden av Vatikanen till Sharialagens påbud om steningar. Den ställer också brännande frågor om hur omvärldens respekt för religion kan bidra till att sanktionera förtrycket.

Omslagsbilden till den svenska utgåvan har tagits av fotografen Elisabeth Ohlson Wallin, som är känd bland annat för det uppmärksammade verket Ecce Homo.

Om författarna

Jeremy Stangroom

Jeremy Stangroom grundade The Philosophers’ Magazinetillsammans med Julian Baggini 1997. Han är medförfattaretill boken Do You Think What You Think You Think? och harvarit redaktör för böckerna What Philosophers Think och Great Thinkers A-Z.

Läs mer...

Ophelia Benson

Ophelia Benson

Ophelia Benson är redaktör för webbsidan Butterfl ies andWheels och biträdande redaktör för The Philosophers’Magazine. Hon har, tillsammans med Jeremy Stangroom,skrivit böckerna The Dictionary of Fashionable Nonsense: AGuide for Edgy People och Why Truth Matters.

Läs mer...