Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Min Jihad kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Min Jihad Jakten på liberal islam

av Hanna Gadban

Min jihad nytt omslag
ISBN: 9789187513701
Utgivning: 25 nov 2015
Pris: 70 SEK

När Hanna Gadban ser tillbaka på sitt djupa engagemang för individens frihet och rätten att slippa förtryck blir hon förvånad över de ilskna reaktioner som följt i kampens spår. Hur kunde hon, och hennes åsikter, väcka så starka känslor bland människor som påstod sig slåss för mänskliga rättigheter?

Här skildrar Gadban hur hon i sitt sökande efter en förklaring fick upp ögonen för den djupt reaktionära islamismens utbredning i Sverige och dess oheliga allians med vänsterideologier.

Som troende och liberal muslimsk kvinna möter hon kritik från många håll; alltifrån islamofober till islamister, och även från vänster- och kulturdebattörer. Hennes egen jihad, kamp, handlar om rätten att vara liberal muslim i Sverige i dag och kämpa mot den ökade radikaliseringen bland hennes trosfränder.

 *

Den hett omtalade boken Min jihad av läraren och debattören Hanna Gadban har utkommit i upplaga och med nytt förord. Gadbans avslöjanden om hur radikal islamism har fått fäste i Sverige har tänt en ny debatt om patriarkala och antidemokratiska krafter som, paradoxalt nog, i många fall understöds av blåögda politiker och institutioner. Hanna Gadban har också själv blivit måltavla för hårda angrepp; trots att hon själv är muslim och invandrare har hon anklagats för att sprida både rasism och islamofobi.

Min jihad skildrar bland annat den djupt reaktionära islamismens oheliga allians med vänsterideologier. Hennes egen kamp (jihad) handlar om rätten att vara liberal muslim i Sverige och kampen mot ökad radikalisering bland hennes trosfränder.

I det nya förordet skriver Hanna Gadban om påhoppen från de statsunderstödda organisationer som säger sig vilja motverka islamofobi. Förföljelse, smutskastning och trakasserier har blivit en del av hennes vardag. ”Det har förvandlat mitt liv till en mardröm.”

Om författaren

140904_Hanna_44A4877

Hanna Gadban

Hanna Gadban är feministisk muslim och samhällsdebattör. Hon är också krönikör i Svenska Dagbladet sedan hösten 2015.  

Läs mer...

Mer om Min Jihad

Min Jihad - efterspelet

Inför en nytryckning av Min Jihad när 2015 går mot sitt slut finns det anledning att stanna upp och se tillbaka på det halvår som gått efter att jag debuterade som författare. Sedan jag gav ut min bok i början av juli har jag nämligen fått en rad nya erfarenheter. Dessa har dessvärre gett mig en ökad förståelse för alla dem som ryggar tillbaka inför att över huvud taget beröra frågor som har med extremistisk islamism i Sverige att göra.

Annika Borg om debatten kring "Min Jihad"

Nyligen släpptes Hanna Gadbans "Min Jihad". En bok som väckt en hel del debatt.

"Enklavisering av förorterna, på vems bekostnad?"

Bokaktuella Hanna Gadban skriver på bloggen Det goda samhället om misslyckad integrationspolitik i förorterna.