Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Gödel kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Gödel Mannen som krossade den matematiska drömmen

av Rebecca Goldstein

Gödel (2)
Originaltitel: Incompleteness
ISBN: 9789187935053
Utgivning: december 2015
Pris: 70 SEK

Kurt Gödel var det plågade geniet vars visioner skakade det matematiska resonemangets stabilitet. Priset för att förändra matematiken i grunden var en balansgång på galenskapens rand.

Rebecca Goldstein, prisbelönt författare och filosof, ger läsaren en förklaring till den filosofiska vision som var inspirationen bakom Gödels matematik. På ett medryckande och lättfattligt sätt låter hon oss lära känna ett av matematikhistoriens största genier.

Kurt Gödel betraktas allmänt som den störste logikern sedan Aristoteles. Hans ofullständighetsteorem från 1931 bevisade att det i varje formellt system för aritmetiken finns sanna satser som likväl inte låter sig bevisas. Resultatet blev en omvälvning som spred sig långt bortom matematiken och fortsätter att utmana våra föreställningar om medvetandets natur.

Om författaren

Rebecca Goldstein

Rebecca Goldstein

Rebecca Goldstein är amerikansk professor i filosofi och både fack- och skönlitterär författare. Hon har skrivit biografier om filosofen Baruch Spinoza och matematikern/logikern Kurt Gödel, bland hennes romaner märks The Mind-Body Problem, Mazel och Properties ...

Läs mer...