Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Från Ad hoc till Önsketänkande

av Jesper Jerkert

Från ad hoc till önsketänkande omslag web
ISBN: 9789186061524
Utgivning: 2012
Pris: 179 SEK

Från Ad hoc till Önsketänkande presenterar kunskap om kontroversiella ämnen som tankeläsning, reinkarnation, healing och homeopati och andra mystiska och otroliga fenomen, ofta med anhängare vilka gärna påstår att det finns vetenskapligt stöd för det otroliga.

Texterna är alfabetiskt ordnade och författarens ambition är att guiden ska fungera som en snabb och pålitlig referens med korta informativa artiklar samt lästips.

 

Exempel på uppslagsord:

Area 51, populärt men ej officiellt namn på ett område i öknen i södra Nevada, USA, använt för testfygningar av det amerikanska flygvapnet. USA medger officiellt att testverksamhet förekommer i trakten, och verksamheten är omgiven med stort hemlighetsmakeri. Av denna anledning har Area 51 blivit favoritingrediens i UFO-anknutna konspirationsteorier, t.ex. att USA döljer kraschade utomjordiska farkoster eller varelser där. Inga hållbara belägg för sådana teorier har presenterats. Många mystifikationer om Area 51 förefaller att spridas i turistlockande syften. Jfr Roswell.

 

Om författaren

jerkert web

Jesper Jerkert

Jesper Jerkert är civilingenjör, doktorand och lärare vid KTH, Stockholm. Han har varit ordförande i föreningen Vetenskap och Folkbildning, samt redaktör för flera böcker som behandlar pseudovetenskap, antroposofi och andra liknande ämnen. Bland hans tidigare ...

Läs mer...