Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Ditt barn är klokare än du tror kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Ditt barn är klokare än du tror

av Paul Bloom

ditt_barn_är_klokare_tryckfil
Originaltitel: Just babies
Översättare: Ulrika Junker Miranda
ISBN: 9789187513695
Bandtyp: Inbunden med skyddsomslag
Utgivning: maj 2015
Antal sidor: 272
Pris: 70 SEK

Paul Bloom har med sin banbrytande forskning visat att spädbarn kan bedöma om andras handlingar är goda eller onda, känna empati och medkänsla, trösta de som verkar ledsna och ha en uppfattning om rättvisa. Allt detta långt innan de kan gå eller läsa. Men vår inneboende godhet har sina gränser – ibland är den sorgligt inskränkt och kan resultera i främlingsfientlighet och småsinthet.
Genom att granska moralen hos schimpanser, våldsamma psykopater, religiösa extremister och berömda professorer undersöker Bloom våra, ofta besynnerliga, känslor kring sex, politik, religion och ras. I Ditt barn är klokare än du tror presenterar han ett nytt synsätt som tar hänsyn till vår naturliga fallenhet att dela in omvärlden i familj, närstående och främlingar. Han utforskar hur vi kan överskrida gränserna för den moral som vi föddes med – hur vår fantasi, medkänsla och intelligens ger upphov till moraliska insikter och framsteg som gör oss till mer än bara barn.

Om författaren

Paul Bloom

Paul Bloom är professor i psykologi och kognitionsforskning vid Yale universitet. Han har publicerat fler än hundra forskningsartiklar i vetenskapstidskrifter som Science och Nature, och hans populärvetenskapliga texter har publicerats ibland annat New York Times, ...

Läs mer...