Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Det muslimska problemet kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Det muslimska problemet

av Irshad Manji

det_muslimska_problemet_omslag
Originaltitel: The trouble with Islam Today
Översättare: Margareta Eklöf
ISBN: 9789197709439
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2008
Antal sidor: 260
Pris: 179 SEK

Det muslimska problemet är ett öppet brev från författaren – “en muslimsk röst för förändring” – till muslimer och icke-muslimer världen over. Irshad Manji, som själv är muslim, hävdar att islam måste införliva en mångfald av idéer, trosuppfattningar och människor för att kunna utvecklas i en alltmer globaliserad värld. Manji diskuterar kvinnors roll inom islam, det långtgående hatet mot judendomen och förekomsten av slaveri i muslimska länder.

Det muslimska problemet visar hur muslimer kan – och bör – återupptäcka islams förlorade tradition av fritt tänkande, ijtihad, för att förnya tolkningarna av religionen i 2000-talet. Möjligheten till förnyelse finns främst i väst, där tanke- och yttrandefrihet ger muslimer utrymme att utmana och själva utmanas i sin tro. Muslimsk reformation börjar i väst.

Det muslimska problemet har översatts till mer än 30 språk, inklusive arabiska, persiska, urdu och malajsiska. Detta är Manjis första bok i svensk översättning.

Hör när Irshad Manji medverkade i Studio ett.

 

Om författaren

250px-IrshadManji_photobyRES

Irshad Manji

Irshad Manji är kanadensisk muslimsk feminist. Hon är författare, journalist och aktivist. Manji leder the Moral Courage Project vid New York University och är en välkänd kritiker av radikal islamism och ortodoxa tolkningar av Koranen. ...

Läs mer...

Mer om Det muslimska problemet

Irshad Manji: Allah liberty and love

Expressen recenserar Irshad Manjis nya bok, Allah, liberty and love, som delvis är uppbyggd kring de reaktioner hon fick på sin förra, Det muslimska problemet.