Rekommenderas

Om du köper tre böcker eller flera så bjuder vi på frakten! Om du tycker om Det liv du kan rädda kanske du också gillar följande böcker:

 
Köp tre böcker eller fler
så betalar vi frakten!

Det liv du kan rädda

av Peter Singer

Det liv du kan rädda high res
Originaltitel: The Life You Can Save
Översättare: Margareta Eklöf
ISBN: 9789197709491
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2009
Antal sidor: 223
Pris: 180 SEK

Den framstående filosofen Peter Singer utforskar i denna bok den växande klyftan mellan rika och fattiga och frågar sig: Är det vår skyldighet att utrota fattigdomen? Hur mycket ska man ge? Har välgörenhet som enda mål att motverka fattigdom?

Tekniska framsteg och kommunikationsmöjligheter håller oss informerade om var det råder fattigdom. Förbättrade transporter gör det möjligt att hjälpa fattiga där vi tidigare inte kunde ta oss fram. Lokala förutsättningar som naturkatastrofer och krig kommer alltid att skapa ekonomiska problem, men svår fattigdom behöver inte längre vara normen för miljoner människor. I Det liv du kan rädda uppmanar och inspirerar Peter Singer varje enskild människa att ta ansvar för välgörenhet och bistånd. I sina filosofiska resonemang testar Singer våra gränser för hur vi reagerar och agerar och ger oss hjälpmedel för hur vi kanske skulle kunna tänka om.

Kan vi försvara att vi konsumerar vatten på flaska när vi har rent dricksvatten i kranen? Prioriterar vi rätt då vi köper dyra resor och trendiga kläder när våra pengar i stället skulle kunna rädda livet på ett barn? Besök bokens engelska hemsida. Se en video om boken.

 

Om författaren

Singer1

Peter Singer

Peter Singer är professor i bioetik vid universitetet i Princeton och författare till mer än 30 verk. Böckerna Writings on an Ethical Life, en samling av Singers bästa och mest kontroversiella essäer, Animal Liberation, Pushing ...

Läs mer...

Mer om Det liv du kan rädda

Du är rikare än du tror

"Peter Singers fantastiska bok, Det liv du kan rädda, erbjuder ett robust, sekulärt alternativ till välgörenhet." Casey N. Cep har läst boken och uppmanar alla att tänka en gång till.